Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ATHENS PATROL 2017



Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.ΕΔ), και συμμετείχαν εθελοντές Έφεδροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


οι διαγωνιζόμενες ομάδες πέρα από την πορεία με πλήρη φόρτο, έπρεπε μέσα σε 24 ώρες (ή 6 ώρες, ανάλογα με την προτίμηση των ομάδων), να διαχειριστούν πολυσύνθετα σενάρια όπως:
1. Έκδοση προειδοποιητικής διαταγής και οργάνωση περιπόλου.
2. Επαφή με φίλιο σύνδεσμο για λήψη πληροφοριών.
3. Έρευνα υπογείου δικτύου με σύραγγες.
4. 'Ερευνα-εκκαθάριση μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος (χρήση airsoft).
5. Αντιμετώπιση ενεδρών κατα την πορεία, (ταχεία αντίδραση/ χρήση airsoft).
6. Ανακατάληψη μικρού οικισμού, (xρήση Paintball).
7. Oρεινή “διασωση πιλότου”, (καταρρίχηση και χρήση μηχανισμού για ανάσυρση φορείου από βάθος 55m).
8. Αμφίβια απόβαση σε νησί (χρήση ταχυπλόων/ airsoft).
9. Τακτική κωπηλασία με πλωτά μέσα, έξοδος και “εκκαθάριση ακτής”.
10. Αναγνώριση φωτογραφικού υλικού με οπλικά συστημάτα και οχημάτα γειτονικών χωρών.
11. Πρώτες βοήθειες μάχης υπό συνθήκες «στρες» (με χρήση αιμοστατικών υλικών και επιδέσμων).
12. Mεταφορά τραυματία και τακτική κλήση ελικοπτέρου διακομιδής. (αναφορά 9 γραμμών).
13. Σύνταξη αναφοράς “μη εκραγέντων πυρομαχικών, (αναφορά UXO).
14. Διαδικασία διαφυγής (κατ'ατομο διαφυγή με νυχτερινό προσανατολισμό).
15. “Τεστ” διαβιβάσεων και ορολογίας ασυρμάτου.
16. “Στεκ συνεργασίας” -συνένωση και διαχείρηση 2 διαγωνιζόμενων ομάδων με κοινή αποστολή.


Κατά την διάρκεια τους διαγωνίστηκαν ομάδες απο την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ Μητροπολιτικη), τον Σύλλογο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α), την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων (ΛΕΚ) Στερεάς Ελλάδας, την Λ.ΕΦ.Ε.Δ Μαγνησίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Σ.Ε.Ε.Δ), την ομάδα “Ιερά Θεωρία”, και έθελοντές έφεδροι απο το Ηράκλειο Κρήτης, τα Τρίκαλα, την Ημαθία, την Καβάλα καθώς και Έλληνες κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου και Ουκρανίας οι οποίοι ήρθαν στην Πατρίδα για να διαγωνιστούν.
Η διοικητική μέριμνα και η διοργάνωση του αγώνα παρόλη την κούραση και το ξενύχτι, στάθηκε ξανά στο ύψος των περιστάσεων. Φετος, τα μέλη μας ενισχυθήκαν απο: Εφέδρους του Εθελοντικού τμήματος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας (Ε.Τ.Ε.Ε.Δ), του τμήματος εθελοντών Εφέδρων Μεσσηνίας, την ομαδα airsoft “Division six”, μια ομάδα έμπειρων σπηλαιολόγων, απο χειριστές ταχυπλόων, ραδιοερασιτέχνες, γιατρούς, επαγγελματίες ναυαγοσώστες.


Οι Εθελοντές Έφεδροι έχουν πλέον αποδείξει ότι είναι σε θέση να διατηρούν -με μηδενικό κόστος για το κράτος -ένα αξιόμαχο επίπεδο που συνδυάζει την φυσική αντοχή με την απαραίτητη τεχνογνωσία μέσα σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης αλλά και μέσα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης! Είναι στο χέρι της Πολιτείας να αναγνωρίσει την ανιδιοτελή προσφορά και ετοιμότητα των ανθρώπων αυτών και να τους εντάξει στο αμυντικό σχεδιασμό της. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε δεν περισσεύει ούτε ένας από εμάς. Πόσο μάλλον οι Εθελοντές Έφεδροι που διαρκώς βροντοφωνάζουν «Είμαστε έτοιμοι και είμαστε παρόντες» !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.